Οι Kalamata Mediterranean Villas στηρίζουν από την αρχή τους τοπικούς παραγωγούς που παράγουν εξαιρετικά, ποιοτικά και βραβευμένα προϊόντα και όχι άδικα.
Η Ματούλα Κουβάτσου και ο σύζυγος της είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα νέων παραγωγών που αποφάσισαν να μεταμορφώσουν τον παραδοσιακό ελαιώνα της οικογένειας τους και να μάθουν την αλφάβητο της ελιάς και του ελαιολάδου από το Α έως και το Ω.
Κόντρα στην ευκολία των καιρών κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα προϊόν συνώνυμο της ποιότητας και της αυθεντικότητας των ντόπιων προϊόντων της περιοχής μας, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Α to Ω. Οι επισκέπτες των Kalamata Mediterrenean Villa μπορούν να το προμηθευτούν από το mini bar των βιλών.
Χρειάστηκαν τρία χρόνια εντατικής έρευνας και εκπαίδευσης για να δημιουργήσουν ένα ελαιόλαδο-πρότυπο με καινοτόμες πρακτικές, που σε κάθε στάδιο της παραγωγής του θα ερχόταν κόντρα σε αυτές των παλαιών καλλιεργητών. Ξεκίνησαν πειραματικά με 100 ελαιόδεντρα και πλέον καλλιεργούν συνολικά 4.000, ανάμεσα στα οποία έχουν προστεθεί και παραγωγών της περιοχής που τους εμπιστεύθηκαν.
Μία ακόμα καινοτομία υπάρχει και στην συσκευασία αφού το μπουκάλι τους αναγράφει γεύσεις με τις οποίες ταιριάζει ιδανικά το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Alpha to Omega.
Ως αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας κατέκτησε το 2018 το χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου Athena International Olive Oil Competition, έναν από τους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου με πάρα πολλά ανταγωνιστικά δείγματα.
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Alpha to Omega χαρακτηρίζεται ως "Νέκταρ" και οι επισκέπτες των Kalamata Mediterranean Villas έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με αυτό γεύσεις που θα κάνουν τη διαμονή τους αξέχαστη.